AIRCO-WARMTEPOMP

Waar wij u mee helpen

We installeren en onderhouden:

 • Airco
  • Lucht/Lucht
 • Warmtepomp
  • Lucht/Lucht
  • Lucht/Water
  • Water/Water
 • Warmtepompboiler

HET PRINCIPE: HERNIEUWBARE ENERGIE

Een warmtepomp gebruikt energie uit de natuur. Het is dus een ecologische én energie-efficiënte keuze. Het systeem haalt warmte uit de grond, uit het grondwater of, zoals in de meeste gevallen, uit de buitenlucht. Die gratis en hernieuwbare energie wendt een warmtepomp aan voor de verwarming van werk- of leefruimtes, voor sanitair warm water of zelfs voor de verwarming van het zwembad.

HOE WERKT HET?

Een warmtepomp werkt heel eenvoudig. De thermische energie die aan de natuurlijke warmtebron (grond, water of lucht) wordt onttrokken, wordt afgegeven aan het warmteafgiftesysteem in het toestel. Een warmtedragend medium of koelmiddel stroomt tussen de warmtebron en het afgiftesysteem en regelt de temperatuur.

BUITENUNIT, BINNENUNIT

Een binnenunit wordt bepaald in functie van de toepassing. Bij een lucht/water systeem heb je de keuze tussen een hydrobox of cylinder unit als binnenunit. Bij een lucht/lucht systeem kan je kiezen tussen verschillende types units en een keuze maken volgens design. De buitenunit wordt in beide gevallen altijd bepaald in functie van je binnenunit(s). De buitenunit wordt langs de gevel geplaatst of kan in sommige gevallen verder weg geplaatst worden. Afhankelijk van het vermogen kunnen leidingen met een lengte tot 80 meter worden gebruikt.

Lucht/lucht
Binnen de lucht/lucht binnenunits kiest u tussen wand-, vloer-, kanaal- en cassette-units. Elk van deze warmtepompen is ontworpen om u het perfecte binnenklimaat te geven. De finale keuze van binnenunit is afhankelijk van het gewenste comfort, de grootte van de ruimte en het ontwerp van uw woning.

Lucht/water
Bij een lucht/water systeem hebt u de keuze tussen een hydrobox en een cylinder unit. De hydrobox is voorzien van energiebesparende componenten voor een zo efficiënt mogelijke werking. Bij de cylinder unit zijn deze componenten samen met een boiler in één omkasting geïntegreerd. De boiler inhoud van 200 liter dekt de dagelijkse behoefte aan sanitair warm water voor een gemiddeld huis houden.

Warmtepompboiler
Een warmtepompboiler is energiezuinig en milieuvriendelijk.

Zwembadwarmtepompen
Deze werken geruisloos, en hebben een design dat past in uw tuin met zwembad.

WE WERKEN ENKEL MET KWALITATIEVE PRODUCTEN